VO-Julekalender 2019

Årets julekalender vil, forhåbentlig for nogle, være lærerrig ud i O-sporten.

Der vil være lodtrækningspræmier. Du får et lod for hver rigtig besvarelse du indsender inden 28. december 2019 til Stig Barrett – sba@ainfo.dk
hints til enkelte af opgaverne finder du under kalenderen og i vejledningen. 

Vejledning vedr. Postdefinitioner: download her
Vejledning vedr. kort detaljer. download her

Vejledning til opgaven finder du ved at klikke her. Se vejledningen, for anvendelsen af font og skabelon.

Download følgende: font Link_1 – Wordskabelon Link_2 .

[adventcalendar calendar=”julekalender”]

 2 = oppe
 5 = inde
 7 = nede/mellem
 8 = oppe
12 = vand
14 = syd
15 = “oppe”
16 = flade
21 = inde
22 = sydøst

10 kommentarer til “VO-Julekalender 2019”

 1. Hej Stig.
  Den der post 9 gør mig totalt skrup forvirret. Nu har jeg stirret på den 2 timer (det kan pensionister tillade sig ….) og jeg har stadig ikke fattet, hvor den fucking post egentlig skal stå. Jeg vil formentlig ikke få megen søvn i nat på grund af den. Da jeg ikke forventer hjælp fra dig, Stig. appellerer jeg til jer andre deltagere: Er den nogen blandt I øvrige deltagere, der vil gi mig bare et vink til hjælp???
  Om lidt vil jeg tage en tablet Valium (næsten lovligt hjembragt fra Sydafrika…) for at falde lidt til ro.
  Mvh Søren E

  • Tjaa, måske sådan cirka midt i cirklen. Måske skulle cirklen have været en lille millimeter længere mod syd-vest. Det 100% (401 Open land (A)) gule kan jo være f.eks. klippegrund med græs og eller mos (blot som eksempel). Hvorimod det 50% gule er bevokset i et omfang, der nedsætter gennemløbeligheden (403 Rough open land (A))

   • Hej Stig.
    Jeg takker for svaret. Det fik mig i det mindste til at tage en beslutning.
    Vi kan så siden hen skændes om, hvorvidt 403 nedsætter løbshastigheden – når prikkerne er hvide…..Det kan udarte sig til noget råben – i en ellers fredelig juletid.
    Søren

    • Søren – nu har jeg jo ikke tegnet kortet, det har ingen af os, så det bliver formodninger. Alternativt et besøg på stedet for at verificerer.
     Men 403 har som udgangspunkt den samme nedsatte gennemløbelighed som 405 (åben skov – hvid). Prikkerne som du kalder det må være skov, altså pletter med skov i det gule (403).
     Området taget i betragtning er det vel rimeligt at antage, at der er tale om klippegrund med mos eller lignende for det områder med 403 “gult”. Eftersom korttegneren har valgt 405 “gult”, for dele af området, er formentligt højt græs, små planter eller lignende. Og dermed synligt forskelligt.
     Klip fra Google af området.
     Et klip fra området fra Google. Huset nordvest for tårnet ses nederst i den røde firkant, der skulle markere området med posten. Om klippet gør os klogere ved jeg ikke, men det ser ud til “fra luften”, at der i området er en del klippegrund.

  • Hej Søren
   Jeg har også tænkt mange tanker om post 9 – og jeg er slet ikke sikker på at jeg har taget det rigtige valg, men det vil tiden jo vise 🙂
   Jeg tænker at vi er ude i noget med nogle åbne / halvåben områder og så i kanten af dette. Det er i hvert fald det jeg er blevet enig med mig selv om indtil videre.

   • Hej Jakob.
    Det lyder interessant. Det er også omtrent de samme tanker, jeg selv har gjort mig.
    Stigs kommentarer om, at det handler om “klippegrund med mos….” har jeg ret svært ved at anvende til noget fornuftigt. Jeg er ganske spændt på dommerens dom – til slut.
    Søren

 2. Hej Stig.
  Jeg deltager i jule-kalenderen via Condes.
  Nu er det sådan, at Condes nægter at arbejde uden et kort (mig bekendt….) så jeg har valgt et Undallslund-kort som baggrund for opgaven. Og skriver så postdefinitionerne i kanten af kortet. Er det en OK procedure? Eller hvad foreslår du ?
  Og når opgaven skal sendes retur til dig, hvad så …sender jeg så hele Condes-filen?
  Søren E

Skriv en kommentar