Nye medlemmer – interesseret

Værd at vide som nyt medlem

Indmeldelse
Du melder dig ind i Viborg Orienteringsklub ved at udfylde blanketten i bunden af siden.

Du er først medlem, når du har betalt kontingent. Kassereren fremsender oplysninger herom.

Kontingent
Man kan være individuelt medlem af Viborg Orienteringsklub eller melde sig ind som familie. Kontingentet for familier afhænger ikke af familiens. Det halvårlige kontingent er:

Senior (fra 21 år)

300 kr.

Familie

600 kr.

Junior (under 21 år)

150 kr.

Familiekontingent forudsætter samme adresse.

Velkommen i klubben
Viborg Orienteringsklub, VO, er en klub, hvor orienteringsløb er hovedaktiviteten. Derfor anbefaler vi, at nye løbere – ung som gammel – deltager i mandagstræningen. Mandagstræningen er orienteringstræning, hvor der er trænere til stede, som kan hjælpe med det tekniske/praktiske.

Det er ikke så let at finde ud af, hvordan ”livet” foregår i en orienteringsklub! Vi håber nedenstående kan afklare nogen af de første spørgsmål.

Klubben
VO er rummelig og har plads til eliteløberen, motionisten og nybegynderen samt alle aldre fra de yngste generationer til de ældste (>80 år). Vi lægger meget vægt på at tilbyde gode træningsløb samt at deltage i både mesterskaber og andre mindre konkurrencer. Vi er med i 2. division i Nordkredsen (Midt- og Nordjylland), hvor vi har brug for alle klubbens medlemmer uanset alder og orienteringsmæssig formåen. Vi lægger desuden vægt på, at så mange medlemmer som muligt bidrager til klubfællesskabet med hver deres evner.

Træningstilbud
Viborg Orienteringsklub har følgende træningstilbud:

  • 2 ugentlige træningsløb i skovene omkring Viborg, hvor vi styrker orienteringsteknikken:
    Mandagstræning og onsdags/lørdags træningsløb i samarbejde med Skive Orienteringsklub og Karup Orienteringsklub
    (se tid og sted andet sted på hjemmesiden eller på Facebook).

Desuden er der mulighed for at træne fra klubhuset individuelt eller i mindre grupper.

Al ovenstående træning er gratis for klubbens medlemmer.

Nøgle til klubhuset
Det er muligt at få en nøgle mod depositum. Henvendelse skal ske til Keld Gade kgadeprivat@mail.dk

Konkurrencer
Der er konkurrencer i orienteringsløb hele året.
Konkurrencerne kan være åbne løb, mesterskaber, divisionsturnering, natløb, vinterlang, interne konkurrencer som klubmesterskaber m.v.
Alle kan deltage i konkurrencer uanset hvilket niveau man har, da der konkurreres i klasser, som er inddelt efter alder og sværhedsgrad. Der er altid en bane, der passer til alle.

Datoer for konkurrencer findes på https://www.o-service.dk/. Det er også her, man tilmelder sig konkurrencer. Man skal være medlem af klubben for at melde sig til konkurrencer. Og man skal indbetale penge på “løbskontoen”. Deltagerafgiften for konkurrencen trækkes fra “løbskontoen”.
Løbskontoen er 1551 7514115.

Klubben betaler deltagergebyr for deltagelse i løb i Danmark, og tilskud til lejre og lignende for unge til med 20 år.

Tøj og sko
Når man løber orienteringsløb, er det en god ide at have lange løbebukser eller -tights på, af hensyn til brændenælder, brombær, krat og skovflåter. Når man begynder at bevæge sig væk fra stierne, er det også en god ide at have sko på, der kan stå fast i skovbunden. Der findes o-sko, men almindelige trailsko kan også bruges.