Til nye ungdomsløbere og deres forældre

Det er ikke altid så let at finde ud af, hvordan ”livet” foregår i en orienteringsklub!
Man har ofte mange spørgsmål.
Det prøver vi at råde bod på med dette lille skriftlige oplæg. 

Medlemskab:Man kan melde sig ind i klubben ved at udfylde indmeldelsesblanketten som kan findes på klubbens hjemmeside. Det koster 300,- kr. årligt for en ungdomsløber. Ved familieabonnement er prisen relativt billigere.

Lidt om klubben:Vi er ca. 120 medlemmer i Viborg Orienteringsklub. Klubben er i Nordkredsens 2. division. (Midt- og Nordjylland.) Nogle af klubbens medlemmer vinder jævnligt medaljer til nationale mesterskaber og andre større konkurrencer, men vi er også mange, som løber for at dyste mod os selv og hinanden.

Vores klubblad hedder ”VO´res post” – udkommer ca. 8 gange om året. Vores landsdækkende orienteringsblad hedder ”Orientering.dk” – udkommer ca. 4 gange om året.

Ungdomskurser:– foregår på kredsplan eller hos de nærmeste naboklubber. Startkurserne hedder C – kurser og giver den elementære viden. Derefter er kurserne opdelt efter alder og hedder U 1, U 2, junior og ungsenior. Forudsætningen for deltagelse i disse er, at man selv kan løbe en o-bane (hvilket du sikkert hurtigt får lært!). På kurserne møder du jævnaldrende fra andre klubber. Der er ca. 2 weekendsamlinger om året. Indbydelser til kursus bliver sendt til dig på mail, og tilmelding foregår til din træner.

Løbedragter:Som begynder har du blot brug for almindeligt løbetøj. Normalt er det en god idé at bruge lange løbebukser. Klubben arbejder på at få fremstillet nye klubdragter som ungdomsmedlemmer kan låne, mod depositum.

Løbesko:Almindelige kondisko dækker normalt dit behov som ny orienteringsløber. Hvis du får lyst kan du senere prøve et par orienteringssko, der er lette løbesko med dupper under.

Kompas:Du får brug for et kompas. Det kan lånes i klubben.

Emit:Emit er en brik som benyttes til at måle tider, og som kan vise om du har været ved de rigtige poster. Du kan til ungdomstræning, hvor vi benytter Emit, låne en brik af klubben.

Åbne løb / konkurrencer:Ud over ungdomstræningen er en vigtig del af o-løbs-dillen at deltage i konkurrencer rundt i landet. På DOF´s hjemmeside på adressen : http://www.do-f.dk kan man holde sig orienteret om rigtig meget – prøv at kikke under ”Stævner”. Klubben prøver i videst muligt omfang at samle ungdomsløberne om deltagelse og koordinere transporten. Kørsel til stævner er oftest gratis for ungdomsløbere. Tilmelding til en konkurrence foregår 2 – 3 uger før løbet.

Man tilmelder sig til åbne løb via ungdomstræneren.

Træningsløb:Orienteringsklubberne i Viborg, Skive og Karup afholder træningsløb hver onsdag i sommerhalvåret. Til disse træningsløb er der en ”Let bane”, som ungdomsløbere vil kunne løbe, når de har været til ungdomstræning nogle gange. Det er normalt et krav at børn og unge ledsages af en voksen til disse løb.

Skriv en kommentar