Biathlon Orientering

PRESSEMEDDELELSE

 

Vestjysk Orienteringsklub står i weekenden den 31. oktober – 1. november som arrangør af årets sidste konkurrence inden for biathlon orientering.

Biathlon orientering er en kopi af skiløbernes vinterbiathlon, blot anvendes ikke ski til løbet, men løbesko og orienteringskort. Skydning er fuldstændig det samme med små faldskiver, så det kan ses når målet er truffet og i de fleste konkurrencer strafrunder, når målet ikke træffes. Dog forbliver geværet på skydebanen, når der løbes i skoven.

Også konkurrenceformen er det samme med sprint, klassisk, stafet og massestart.

 

Stævnet er Åbent Dansk mesterskab og samtidig sidste afdeling af World Cup og Danish Cup. Det afvikles med udgangspunkt i Ulfborg Skyttecenter og har to konkurrencedage med massestart lørdag den 31. oktober og afsluttes med klassisk søndag den 1. november.

Der er tilmeldt 65 løbere med deltagere fra Sverige, Finland, Tyskland, Ungarn, Belgien og ikke mindst Danmark.

 

De første løbere sendes i skoven til massestarten lørdag fra kl. 12. Der løbes med samlet start i de enkelte klasser. Alt efter klasse skal der løbes en, to eller tre kortere orienteringsbaner med henholdsvis liggende og stående skydning imellem, – og evt. strafrunder for ikke trufne skiver.

I den konkurrence er første løber i respektive klasser vinder, såfremt posterne i skoven er klippet korrekt.

 

Søndag kl. 10 gennemføres så den klassiske disciplin bestående af tre dele: punktorientering, skydning og orienteringsløb, hvor geværskydningen normalt gennemføres som første eller sidste disciplin.
Skydningen består af 10 liggende og 10 stående skud, og kun i denne konkurrence tillægges to minutter pr. manglende træf. Der skydes med biathlonrifler på 50 meters afstand mod skivestørrelser på 45 mm liggende og 110 mm stående.

Punktorientering foregår ved, at man følger en rute i terrænet på ca. 3 km. På den afmærkede rute, – som skal følges, er der afmærket 5 punkter på ruten og 5 punkter udpeget med sigtestokke uden for ruten, dog højst 400 m fra denne. Løberen skal så indprikke de markerede punkter i terrænet korrekt på kortet. Her giver hver fejl i milimeter en straftid på 1 minut.

I denne konkurrence er vinderne i de enkelte klasser de, der har bedste samlede løbetid tillagt strafminutter for skydning og punktorientering. Dette er biathleternes “kongedisciplin”.

 

Alle er velkomne i Ulfborg Skyttecenter til at overvære konkurrencerne på nært hold.

Der er ingen lokale deltagere, idet disse alle er involverede i afviklingen.

 

Med venlig hilsen

Ann-Vibeke Mose

formand Vestjysk Orienteringsklub

Skriv en kommentar