Rapport fra Grønland!

Kære O-løbere.

Vedlagt følger en lille rapport om en O-tur til Grønland.

Mette og jeg har i nogle år brugt sommerferien til at tage til WMOC sammen med O-venner. Det har været en rigtig dejlig måde at holde ferie : man får set naturskønne steder i Europa, man ellers aldrig ville have set, det er hyggeligt at dele oplevelserne med andre og det er en dejlig blanding af afslapning og aktivitet.

Vi har flere gange hørt om Arctic Midnight Orientering i Grønland, hvor spændende en oplevelse, det var, i år tog vi af sted sammen med to andre par og havdeuge i Ilulissat, Vestgrønland, ved Diskobugten.

Man flyver med en stor Boing fra Kastrup til Kangerlussuaq/Sdr. Strømfjord og derfra skifter man til et mindre Dash 8, der flyver til destinationen.

Vi boede et kollegium, der var forladt af de studerende for sommeren, og kunne nyde godt af faciliteterne dér.

I alt var der 3 løb. De to var sidst dagen, dels et pointløb og dels et almindeligt løb, der også var Grønlands Mesterskab. Midnatsløbet foregik selvsagt om natten, men det var lyst som om dagen. Midnatssol! Der var baner op til 20 km lange, der var løberne ude i fjeldet i flere timer.

Havet ud for Ilulissat er fyldt med isbjerge, der driver ud fra den lange fjord, der ligger lige syd for byen, Isfjorden, idet der inderst er en stor bræ, der kælver med is fra indlandsisen. Det betyder, at løbene foregik dels i fjeldterræn men dels også med udkik til et hav og en fjord fyldt med isbjerge. Det var vitterligt en flot oplevelse!

O-klubben i Ilulissat er meget aktiv. 50 deltagere til træningsløbene. I byen bor ca. 4000 mennesker og ca. lige mange slædehunde. Hundene står lænkede

forskellige områder rundt omkring i og uden for byen. Man skal holde sig væk fra hundene, for sin egen helses skyld, og hundeområderne er skraverede kortene.

Takket være de flittige korttegnere kan vi alle denne spektakulære oplevelse!

Jeg sender kortene, som jeg tror kan blive lagt hjemmesiden.

Venlig hilsen Leif Egholm Pedersen.

 

Kortene kan ses Her: Kort1Kort 2Kort 3Kort 4

Skriv en kommentar