Jeg vil til O-Ringen næste sommer. Hvem vil med?

Som om tre gange ikke var nok! Men det store fællesskab trækker. Naturoplevelserne væk fra den almindelige skovvej trækker. På en og samme gang at være deltager og publikum trækker. ”Se og uppleva” er mottoet.

Og så er der så mange valgmuligheder.

http://www.oringen.se/213/varmland-2017/tavling.html

Under 5-dagars får man beskrivelse af den traditionelle O-Ring konkurrence. Her er klasser og baner som vi kender dem i sværhedsgrad og med 5-års intervaller, men også en kort udgave i hver aldersklasse, stadig svær.

Der er 5 dages MTB-O og præ-o.

Kigger man i eget uppläg kan man dels sammensætte sin deltagelse, som man har lyst, men man kan også tilmelde sig 5 dage som den almindelige, men i motionistklasserne, dvs. mellemsvære baner.

Kig i svårighetsgrader for at få en forklaring på hvor svære de enkelte klasser er.

De almindelige, svære baner har starttider fundet ved lodtrækning, men man kan meddele, at man som klub gerne vil have starttider i nærheden af hinanden.  M(otions) – og K(ort) banerne har fri start bortset fra at K ligesom de almindelige baner, har jagtstart sidste dag. Det giver en stor fleksibilitet, hvis man gerne vil i skoven samtidig eller måske gerne vil kunne skiftes til at passe børn eller andet.

Der er i øvrigt et fantastisk børnearbejde og -arrangement ved O-Ringen. Kig i Lära og prova på.

Og så er der jo fridagen, hvor man er turist i et område, man måske ellers ikke havde besøgt. Og der er elitens interne konkurrencer, hvor især sprinten er en oplevelse at være tilskuer til.

Svend Erik og jeg har været til O-Ringen tre gange.

Første gang, i Sälen, var vi 10 løbere, der havde lejet en hytte at bo i. Desværre var der langt til stævnecenteret – O-Ring Torvet – så vi måtte nøje planlægge, hvad vi ville opleve ud over vores eget løb, inden vi tog en stævnebus ud til vores opsamlingssted.

Anden gang, i Halmstad, var vi 12 løbere, der havde booket pladser på en almindelig campingplads. Nogle boede i hytte, andre i telte og vi havde campingvognen med. Der var igen et stykke vej til O-Ring Torvet, men vi kunne komme dertil på cykel, men tog ikke turen flere gange om dagen.

Sidste gang, i Borås, var vi 4 løbere der indlogerede os i telt og campingvogn på O-Ring campingen. Så kan man bare ikke komme tættere på begivenhederne. Man er i gåafstand til scenen og går derfor hen og er med til at hylde dagens vindere. Man oplever noget af den underholdning, der er og oser rundt blandt de udstillere og handlende, der også har fået plads på torvet.

Vi har kun oplevet ro og orden på stævnecampingen og en stor hjælpsomhed fra arrangørernes side. Ulempen er helt klart, at det er lidt primitivt. Man skal være klar til at stå i kø til morgentoilettet og vente på noget varmt vand i brusebadet. Det er opvask under åben himmel, men med varmt vand, og der er ikke lige et campingkøkken med en ovn. Til gengæld er man tæt på begivenhederne og kan klare transport til løbene på cykel eller i busserne, der altid kører i fast rutefart fra stævnetorv til løbsarenaerne.

Hvis nu, der er mange, der vil med mig til Värmland, og nogen gerne vil have rigtigt tag over hovedet, så skal vi nok kigge efter en campingplads, der tilbyder nogle hytter, men ellers kan jeg nu sagtens se os lave en stor Viborg-lejr på stævnecamping.

Fordelen ved at være mange afsted er, at vi kan hjælpe hinanden, grine med hinanden, opleve med hinanden, kortnørde med hinanden, men også kan give hinanden fri til at være os selv.

Kig lige på http://www.oringen.se/213/varmland-2017.html

Og på

http://www.camping.se/sv/campingar/2953/Arvika-Swecamp-Ingestrand/

http://www.camping.se/sv/campingar/2962/Glaskogens-Camping/

http://www.camping.se/sv/campingar/2971/Charlottenberg-Camping-Stugor-Haganaset/

Det vil være økonomisk smartest, hvis vi er tilmeldt før 1.april.

Hilsen

Birgitte

Skriv en kommentar